+385 (0) 32 280-012 cppnijemci@gmail.com

Dana 26. listopada 2017. godine održana je početna konferencija projekta Centar za potporu poduzetnicima. Konferencija je održana u prostorima Pastoralnog centra Općine Nijemci, a projekt je ukratko predstavila koordinatorica projekta Dušanka Mišćević. Istaknula je kako je projekt odobren u okviru poziva „Razvoj poslovne infrastrukture“ Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Općini Nijemci kao Korisniku, a u suradnji s partnerom VURA- Razvojna agencija Vukovar d.o.o. Projektom će se doprinijeti stvaranju potrebnih preduvjeta za poticanje razvoja poduzetništva na području općine Nijemci, što će se realizirati dogradnjom Centra za potporu poduzetnicima, gdje će na jednom mjestu biti objedinjene sve usluge potrebne za razvoj poduzetništva i lokalnih gospodarskih subjekata.

Centar za potporu poduzetnicima sadržavat će 10 poslovnih prostora i 1 konferencijsku dvoranu. Kako bi gospodarski ojačala, Općini je nužan ovakav Centar za potporu poduzetnicima koji će na jednom mjestu imati objedinjenu materijalnu i nematerijalnu infrastrukturu koja će zainteresiranim budućim poduzetnicima nuditi sve potrebne preduvjete za početak obavljanja različitih oblika gospodarske djelatnosti.

Općinski načelnik Vjekoslav Belajević, pozdravio je sve nazočne te se uz njega  prisutnima obratio i zamjenik župana Josip Dabro koji je sve prisutne pozdravio u ime župana Bože Galića.

Predstavljanju projekata odazvao se velik broj uzvanika, uključujući i predstavnike medija koji su popratili događaj.