+385 (0) 32 280-012 cppnijemci@gmail.com

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, općina Nijemci obilježila je 10. svibnja 2019. godine na izletištu Sopotac “Dane otvorenih vrata EU projekata “.

Događaj je održan u sklopu „Dani otvorenih vrata EU projekata“ koje organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije, s ciljem predstavljanja projekata koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica.

Kako bi predstavila svoj rad Općina Nijemci, u suradnji s TZ Nijemci, organizirala je predstavljanje uspješno provedenih projekta s naglaskom na projekt Centar za promatranje ptica.

10. svibnja u preko 70 zemalja diljem svijeta obilježio se Međunarodni dan ptica selica. Ove godine tema Međunarodnog dana ptica selica bila je „Zaštitimo ptice: budi rješenje za plastično zagađenje!“ Tim povodom Turistička zajednica općine Nijemci organizirala je program edukacije o pticama selicama, prstenovanje ptica te promatranje ptica s broda Sveta Katarina na rijeci Bosut što je ujedno dio programa povodom Dana otvorenih vrata EU projekta.

Djelatnici Općine Nijemci bili su na raspolaganju za sve informacije vezane uz projekte financirane iz EU koji su trenutno u provedbi:

  • HORIS (Interreg IPA CBC Hrvatska – Srbija);
  • NISA-Nismo sami (Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava “Zaželi – Program zapošljavanja žena” Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda);

  • Centar za potporu poduzetnicima (Poziv “Razvoj poslovne infrastrukture” iz Operativnog program “Konkuretnost i kohezija 2014.-2020.”)

 
Dani otvorenih vrata EU projekata - općina Nijemci